Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

de oanapl in Vita, 17 Oct 2021 | 3531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g inimă, ficat și plămân de vițel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 buc ceapă roșie
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 500 ml apă
  • sare
  • boia de ardei dulce afumată
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • 3linguri bulion
  • 2-3 fire de pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu maruntaie de vitel:

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare. 

Ceapa o cureți, o speli și o tai julien.
Morcovul curățat îl dai pe răzătoarea mică.
Ardeiul curățat de cotor și semințe îl speli și îi tai cubulețe.
Călești legumele în uleiul de măsline, apoi adaugi condimentele și apă cât să le acopere și lași să fiarbă la foc potrivit, acoperite de capac.
Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul, se adauga cartofii, putina sare, o lingurita de boia de ardei dulce, puțin cimbru uscat si 500 ml apă. După ce au fiert adaugi bulionul și lași să firabă 2 minute, apoi adaugi carnea aproape fiartă și tăiată cubulețe și mai lași să fiarbă încă 10-15 minute.
Oprești focul și adaugi pătrunjelul tocat.

Servești tocănița cu piure de cartofi sau mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu maruntaie de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel