Iar am avut pofta de ceva delicios si sanatos dupa care sa nu ma simt vinovata :-) Recomand aceasta reteta tutor (chiar si doamnelor care tin dieta sau copiiilor intrucat e foarta sanatoasa si este o doza de energie).
Spalati foarte bine semintele de quinoa cu ajutorul unei site de bucatarie.
Intro oala, combinati quinoa cu apa si asteptati pana da clocot. Apoi dati la foc mic si mai lasati sa fiarba 10 minute pana scade apa si se inmoaie semintele amestecand din cand in cand.
Adaugati laptele, sortisoara, vanilia si semintele de in (sau de chia) si mai lasati pe foc aproximativ 5 minute pana se ingroasa compozitia si devine cremoasa. Trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare cu cea a orezului in lapte.
Lasati compozitia sa se odihneasca 5 minute, timp in care semintele de in sau de chia vor face compozitia sa devina tare ca o budinca.
Serviti in farfurie si decorati cu ce fructe doriti.
1
Semintele de in sau de chia sunt esentiale in budinca. Va rog sa nu le lasati afara pe principiul ca se poate si fara ele. Pe langa proprietatile sanatoase pe care acestea le au asupra organismului, ele au si un efect asemanator cu gelatina: daca puneti o lingura de seminte intr-un pahar cu apa, aceasta se va face precum gelatina. Eu am facut greseala prima data sa nu pun aceste seminte in reteta pentru ca nu aveam in dulap. Daca nu puneti aceste seminte in budinca, aceasta va iesi lichida si va fi ca o supa.
2
puteti adauga si putina miere sa fie mai dulce, dar mie mi-a placut asa cum era deoarece fructele au indulcit-o destul.