Budinca de varza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 4 Iul 2014 | 3529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc varza,
  • 2 buc ceapa,
  • 200 g orez,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana,
  • 6 linguri pesmet,
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de varza:

Se taie varza fideluta si se freaca cu o lingurita cu sare. Orezul se caleste in o lingura cu ulei, se adauga 500 ml apa si se lasa la foc potrivit pana orezul suge toata apa. Cand este gata, condimentam cu sare si piper. Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, se adauga varza si se amesteca bine. Se lasa pe foc pentru 10 minute dupa care stingem focul. Adaugam verdeta tocata marunt, smantana, oualele, 2 linguri cu pesmet si condimentam cu sare si piper. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, presaram 2 linguri cu pesmet, aranjam un rand de varza, un rand de orez, iar un rand de varza, unul de orez si la sfarsit unul de varza. Presaram 2 linguri cu pesmet deasupra si se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste pentru ~ 30 minute. Se serveste cu smantana.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (6)

anca_rm 1

04.07.2014, 10:29

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:44

Rocsi 1

05.07.2014, 19:52

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos