Tocanita de ceapa

de burdulea56 in Mancaruri de legume, 6 Aug 2010 | 5250 vizualizari

 

Aceasta tocanita de ceapa o facea bunica de cateva ori pe an. Prima data cand scotea recolta de ceapa, apoi in timpul posturilor de peste an. Fiind in postul sfintei Maria, este poate, binevenita reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe,
  • 2-3 rosii,
  • 1 ardei gras mic,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde,
  • 150 ml ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa:

ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si salata de sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa, e potrivita in post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rivka 1

07.08.2010, 20:12

buna ideea cu cartoful nadina si asa va fii si mai consistenta, ma bucur de cate ori mai dau de cate o idee de reteta fara carne !

Julie 1

10.08.2010, 20:17

Si mie imi place! are o aroma deosebita!

adry88 1

20.05.2011, 10:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ardei gras