Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 4586 vizualizari

 

Tare delicioasa si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. perle de tapioca
  • 3 cani pline de apa plata de izvor
  • vanilie
  • 3 cani pline de lapte
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie

Sos de ciocolata:

  • 80 gr. ciocolata neagra
  • vanilie
  • sirop de cocos pentru indulcit ( sau de artar sau zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata:

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.

  Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie,  zaharul si vanilia si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de vas.

Cand s-a transformat in budinca si a absorbit laptele, se toarna in boluri.

Se prepara sosul de ciocolata la baie de aburi, se topeste ciocolata, se indulceste cu sirop sau cu ce doriti si se toarna deasupra budincii, apoi se raceste la frigider.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o budinca mai legata, adaugati doua linguri de amidon in putin lapte rece, apoi turnati in vasul cu lapte in timp ce fierbe si amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]