Bulz antigrăsime

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2015 | 4529 vizualizari

 

De bună seamă că aproape toţi cei care intră pe pagini de food ştiu bine că-s destui useri care caută reţete diuretice, de slăbit ori de menţinut silueta, dar fără a se înfrâna de la mâncat mult. Practic, mulţi caută o reţetă sănătoasă, săţioasă şi mâncabilă fără frica de a pune ceva kg în plus.
Eu am găsit o astfel de reţetă, de aia am şi numit-o "bulz antigrăsime", pentru că e o reţetă probată pe mine. Deci nu numai că nu m-am îngrăşat, ba chiar mi se pare că am mai slăbit un pic din ea. :D

 

INGREDIENTE

  • brânză burduf 300 gr.
  • slăninuţă afumată sau kaiser 200 gr.
  • mămăligă (de preferinţă mai moale, dar nu terci)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz antigrăsime:

Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. 

Am pus de mămăligă, între  timp  mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras slăninuţa la tigaie, cât să se rumenească un pic şi a scos-o pe hârtie absorbantă. Sincer, când s-a făcut mămăliga am întins cu o bucată în tigaia unde am rumenit slăninuţa. :D 

Am aşezat într-un vas de yena un strat de mămăligă, apoi unul de burduf rasă, apoi slăninuţă, alt strat de mămăligă, altul de brânză, şunculiţă, apoi doar unul de mămăligă şi am presărat un strat de brânză deasupra. 

Am dat compoziţia la cuptor cât să se omogenizeze un pic totul şi am scos-o când brânza de deasupra a început să se reverse ca o lavă numai bună de mâncat. 

Sincer, am spart şi-o ceapă când am servit, am zis că aşa face un ţăran sănătos.

TIPS-URI

1

Opţional se pot pune două feluri de brânză, eventual caş afumat, dar nu în mare cantitate, brânza de burduf fiind numai bună pentru un bulz reuşit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz antigrăsime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (56)

portiadelumina 1

11.11.2015, 10:06

Mihaela, tu da, pe mine nu vârsta mă ajută, ci faptul că gătesc, după cum vezi, dietetic. )))

Panacris 1

09.12.2015, 08:12

No, o așa rețetă senzațională de slăbit, ar trebui omolgată Minunat bulzul, mai ales slăninuța așa ce sfârăie în tigaie

portiadelumina 1

09.12.2015, 10:30

Cristina, poate o să mi-o omologheze bucătăraşul. )) Ahh, mai bine nu intram la ora asta pe reţetă, mă năpădesc amintirile. ))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din cartofi