Canelloni cu spanac și ricotta

de Alina26 in Cannelloni, 18 Dec 2014 | 5079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g foi pentru lasagnie
  • 500g spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 3lg ulei de măsline
  • 300g ricotta
  • 2 lg parmezan
  • 2 oua
  • sare
  • Sos Beschamel:
  • 30g unt+1lg ulei de măsline
  • 5-6 lg faina
  • 500ml lapte
  • nucșoară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu spanac și ricotta:

Tocam si calim ceapa in ulei de măsline pana devine transparenta. Adaugam spanacul di lăsăm la foc mic, cu un capac pana scade toata apa.Lasam sa raceasca. Punem apa cu sare la fiert.Cand incepe sa fiarba punem pasta, dupa ce s-a fiert,le scoatem in apa rece. Amestecam intr-un bol spanacul, ricotta, parmezanul,oua, putina nucșoară si dam deoparte.

Pregătim sosul Beschamel. Punem untul la topit cu ulei de măsline, adaugam faina treptat amestecand cu un tel, apoi incet incet punem laptele continuând sa amestecam.Punem putina nucșoară. Lasam sa fiarba 10-15 minute. Pe masa de lucru luam o foaie de lasagnie o taiem in doua, punem o lingura plina de compozitie,dupa care le rasucim.Continuam pana terminati toata compoziția. Le punem intr-o tava unsa cu 2-3linguri de sos Beschamel. Pe deasupra punem tot sosul Beschamel ramas si parmezan ras. Dam la cuptopt pentru 30-40 de minute până devin aurii.

Pofta buna! !!

TIPS-URI

1

Puteți folosi si pasta proaspătă pt lasagnie, care nu necesita fierbere,sau chiar canelloni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu spanac și ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alina26 1

20.12.2014, 12:58

Mulțumesc! !!!

Anett 1

22.12.2014, 10:30

suuuper reteta!

Alina26 1

22.12.2014, 16:04

Mulțumesc! !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne si sos de rosii