Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

de Gherca Daniela in Cannelloni, 11 Iun 2015 | 5607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 cannelloni
  • 600g carne tocata de porc slaba
  • 300ml sos de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • 150ml apa
  • oregano
  • busuioc
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru sosul Bechamel:

  • 50g unt
  • 3 linguri de faina
  • 500ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

In plus:

  • 100-150ml sos de rosii
  • cascaval
  • mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel:

Pentru inceput pregatim sosul bolognese:

Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns bine, apoi apa si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat toata. Peste carne am pus sosul de rosii, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel; am lasat pe foc pana sosul s-a legat bine, in jur de 20 minute, apoi l-am pasam bine cu blenderul.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-o craticioara am pus untul, iar cand s-a topit am pus faina si am omogenizat bine, apoi treptat am adaugat laptele putin cate putin, sare, piper si nucsoara si am lasat pe foc amestecand incontinuu pana ce sosul s-a ingrosat.

Pentru ansamblare:

Intr-o tava yena am pus un strat de sos Bechamel, apoi Cannelloni pe care le-am umplut cu sosul Bolognese, restul de sos Bechamel, cele 100ml de sos de rosii, cascavalul si mozzarella.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care luam folia si lasam la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.

Inainte de servire este bine sa se raceasca cam 10 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelonni de casa