Cannelloni cu carne

de Patricia Iordache in Cannelloni, 27 Feb 2013 | 8930 vizualizari

 

Acest preparat este preferatul sotului.

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr carne tocata amestec (vita si porc);
  • - 1 ou;
  • - 1 ceapa mare;
  • - 1/2 legatura patrunjel;
  • - 2-3 linguri de suc de rosii (bulion);
  • - 400 ml apa
  • - 5-6 catei de usturi pisati;
  • - 200 gr cascaval;
  • - sare, piper, cimbru uscat (dupa gust);
  • - 8 cannelloni (tubulete);
  • - ulei de masline;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust.

Separat, se pune intr-o craticioara, sucul de rosii, cimbrul, apa, putina sare, 3 catei de usturoi pisati si se da intr-un clocot.  

La amestecul de carne racit se adauga oul batut bine, patrunjelul tocat si restul de 2-3 catei de usturoi pisati si se omogenizeaza.  

Se unge o tava de yena (28 X 9 cm) cu unt (ulei de masline), se umplu cele 8 tubulete cu amestecul de carne si se aseaza in tava unul langa altul, lasand putin spatiu intre ele. Peste ele se toarna sosul de rosii avand grija ca lichidul sa acopere complet tubuletele. Daca nu este suficient lichid mai putem adauga putina apa. Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.  

Se baga tava la cuptorul incins, la 200 grade, timp de 25-30 minute pana capata o culoare frumoasa si suntem siguri ca s-au fiert cannelloni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]