Berea o cunoaste toata lumea - servita vara la o terasa cu prietenii, sau acasa in fata televizorului, sau la padure la un gratar, etc. Dar sa “mancati” bere ati incercat?
Belgienii ii zic carbonada, noi i-am zice tocanita. Si ingredientul sau surpriza este berea!
Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama.
Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si faina si amestecam bine. Turnam apoi si berea peste ceapa si amestecam in continuare.
Amestecam pasta de tomate, condimentele si potrivim de sare.
Adaugam apoi peste ceapa, cubuletele de carne de vita si zeama de carne. Daca vi se pare sosul prea gros, mai puteti adauga apa.
Se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana se patrunde carnea si scade sosul.
Se serveste calda, cu piure de cartofi si pentru un plus de gust, cu paine prajita unsa cu mustar!