Carnati de casa

de claudiaO in Porc, 19 Dec 2018 | 5949 vizualizari

 

Atât de buni si de sezon, merg bine si prăjiți si pe grătar!

 

INGREDIENTE

  • 6 kg pulpa de porc
  • 3 kg fleica
  • 2 căpătâni mari de usturoi
  • Sare
  • Piper măcinat
  • Condimente pt cârnați
  • 1lingurita cimbru
  • Putina boia dulce afumată si putina picantă
  • Zeama de carne cca 500-600ml
  • Mate de porc curățate si spălate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari.

Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne. 

Il punem peste carnea tocată, apoi presăram condimentele după gust si potrivim de sare daca mai este cazul.

De fiecare dată, după ce termin compoziția si inainte de a incepe umplerea datelor, fac 2-3 chiftelute din carnea rezultată, ca sa vad daca mai este nevoie de ceva plus de gust.

După degustare, trecem la umplerea matelor. Din loc în loc, unde este nevoie, intrăm sa scoatem aerul.

După de am finalizat carnea, întindem carnatii afară la aer pentru zvantare.

După 2-3 zile ii punem la fum.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]