Da Mihaela, gatesc cu ulei de palmier si ulei de masline si niciodata nu exagerez si ma feresc sa scap din sticla, de aceea masor cu lingura...despre acest ulei parerile sunt desigur impartite( ca de obicei, in general)...nu pot spune ca il folosesc de foarta multa vreme( adica de ani buni), obisnuiesc sa utilizez uleiul de masline, insa pe langa acesta mai pun si o lingura doua de ulei de palmier. Unii spun ca nu e atat de bun cum se spune ca ar avea cam 85% acizi grasi saturati....ceea ce nu este totusi adevarat.
Dr Mencinicopschi e de parere ca are numai 50 % acizi grasi saturati si restul 40 % mononesaturati si 10% polinesaturati, ceea ce il situeaza in categoria uleiurilor bune pentru sanatate desigur intru-n stil de viata echilibrat si fara abuzuri. Acest ulei totusi nu creste grasimile in sange asa cum se crede drept dovada ne stau asiaticii( care il folosesc in mod curent) si la care incidenta bolilor cardiovasculare este scazuta.
Mie imi place ca la prajit nu afuma, nu se arde, nu isi schimba culoarea si are si un gust placut. Folosesc de regula Olina, mi se pare o firma credibila....
Eu zic sa il folosesti cu incredere, e bogat in vitamine, A, E...si joaca un rol destul de important in prevenirea imbatranirii precoce.
Te pup cu drag si sper ca ti-am fost de folos