Cartofi cu conopidă gratinați la cuptor pregătiți după o rețetă simplă, rapidă și delicioasă. Un preparat cremos, cu brânză topită și arome savuroase, perfect pentru prânz sau cină.
Pentru acești Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: cartofi, conopidă, smântână, ou și cașcaval.
Cum se prepara Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă:
Pregătește un vas termorezistent. Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
Într-un bol mare, sparge oul și mixează-l bine, apoi adaugă smântâna lichidă. Condimentează cu sare și piper. Curăță și toacă mărunt usturoiul, apoi adaugă-l în compoziția lichidă.
Curăță și taie cartofii cubulețe, apoi așază-i în tavă.
Desfă conopida în buchețele și pune-le peste cartofi, în tavă. Toarnă compoziția de ou cu smântână peste legume.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru 25 de minute. După acest timp, scoate tava din cuptor și rade cașcavalul peste legume, apoi pune din nou în cuptor, câteva minute până se gratineaza preparatul.
Scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat, apoi garnisește totul cu ceapă crocantă.
Încearcă și rețeta de Cartofi cu șunculiță, gratinați sau rețeta de Cartofi franțuzești, foarte gustoși.
Îți recomandăm și rețeta de Cartofi zdrobiți picanți la cuptor.
Poftă bună!