Cartofi cu piept de pui gratinati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2012 | 47253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi 
  • 1 piept de pui 
  • sare, piper
  • boia
  • 2-3 lg ulei
  • 400 g smantana
  • 2 oua
  • 50g unt
  • 150g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui gratinati:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata.

Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg ulei bine incins intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa in tigaie pana scade tot lichidul ce l-a lasat in tigaie.

Intr-un vas de yena se taie bucatele untul dupa care se aseaza un rand de cartofi taiati rondele. Se sareaza, se pune jumatate din cantitatea de carne, se presara putina boia, se pun cateva lg de smantana sau daca nu cateva bucatele de unt, din nou cartofi, carne iar la final un nou rand de cartofi rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat bine cu smantana (daca e prea groasa compozitia se pot pune 2-3 lg lapte) si se toarna peste cartofi. Se taie cateva cubulete de unt si se pun peste cartofi. Se da la cuptor pana se rumenesc deasupra. Se scoate din cuptor si se presara cascavalul dat pe razatoarea mare. Se da din nou la cuptor pana se topeste acesta si prinde o culoare aurie. Se serveste calduta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui