Cartofi cu rozmarin la cuptor

de Oana in Mancaruri de post, 7 Apr 2009 | 27320 vizualizari

 

Mie imi place enorm aroma rozmarinului proaspat, asa ca am facut acesti cartofi deliciosi. Pot fi o garnitura ideala pentru friptura sau snitele, sau pot fi mancati cu o salata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii
  • o capatana de usturoi
  • cateva rosii cherry
  • 5 crengute de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper, busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rozmarin la cuptor:

Cartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita. Mergeau mai multe rosioare, dar nu aveam decat cateva…sunt delicioase rosiile cu usturoi!

Se aseaza rosiile printre cartofi, se presara usturoiul tocat si se aseaza crengutele de rozmarin spalate. Se stropeste totul cu 3 linguri de ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se pune si jumatate pahar cu apa si se acopera tava cu folie de aluminiu.

Se lasa la cuptor jumatate de ora, apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca. Sunt extraordinari de buni!

Iata si tava aburinda, abia scoasa din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi perfecti (de post)