Cartofi cu rozmarin si usturoi

de Panacris in , 1 Aug 2018 | 2429 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" de vreo luna de zile. Le-am redescoperit cu noua provocare propusa de Bucataras. Recunosc ca am inceput sa devin dependenta de ele. Astazi va prezint o mancare simpla, care poate fi consumata si in perioada postului. Spor si pofta buna! :-* P.S. pozele sunt din doua ture, ca in prima nu am reusit sa prin o poza de prezentare, asa buni au fost. ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi noi cca. 2500 g
  • Usturoi 4-5 căței
  • Rozmarin uscat Delikat 2-3 linguri
  • Ulei de rapiță 3-4 linguri
  • Condiment pentru cartofi Delikat 2-3 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rozmarin si usturoi:

Cartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință.

Se aează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu condimentele speciale pentru cartofi de la Delikat, se presară rozmarin și se stropesc cu uleiul de rapiță, apoi se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 200 grade C, acoperit.

După cele 20 de minute, se amestecă ușor cu usturoiul curățat și tocat mărunt, lasându-se la copt, descoperit, încă 10 minute pentru a se rumeni.

Cartofii se servesc ca atare în zilele de post, alături de o salată de sezon, sau ca și garnitură în zilele de dulce.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă