Cartofi Dauphinoise

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 14877 vizualizari

 

mi se par geniali, un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 150 g branza
  • 1 capatana usturoi
  • 150 g smantana
  • 2 felii cascaval
  • sare, piper
  • boaia de ardei
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat approx 5 minute. Intr-o tava am rasturnat cartofii si i-am introdus la cuptor ( 30 min ) la foc moderat.  Intre timp am pregatit un amestec din branza rasa, smantana si usturoi pisat si am turnat peste cartofi, amestecand bine. I-am introdus din nou la cuptor si cand erau aproape gata am ras cascavalul, lasand sa se rumenasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi, bacon si mozzarella