Cartofi in evantai cu cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2010 | 7701 vizualizari

 

Crocanti la exterior, moi in interior....o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi lunguieti
  • 40 g unt
  • 75 g cascaval
  • sare, piper alb macinat
  • cimbrisor sau maghiran maruntit
  • unt ptr ungerea tavii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in evantai cu cascaval:

Se curata cartofii, se spala si se usuca bine. Se cresteaza pe lungime in feliute, fara a le taia de tot. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 

Se unge bine cu unt un vas termorezistent, se aseaza cartofii in vas desfacuti ca un evantai si se condimenteaza cu sare si piper. Se presara untul deasupra si se da la cuptor aprox. 35-40 de minute, pana devin aproape moi. 

Se da cascavalul pe razatoare, se presara peste cartofi si se mai lasa 15-20 de minute la cuptor pana se rumenesc. 

Se presara deasupra verdeturile si se servesc fierbinti.

TIPS-URI

1

Pentru a nu taia complet feliile se poate asaza o lingura de lemn la un capat al cartofului, iar feliile se taie pana lama cutitului ajunge la manerul lingurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in evantai cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]