Cartofi noi cu branza la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2011 | 11351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 350g branza de oaie framantata
  • 250g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 50g cascaval
  • unt, pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu branza la cuptor:

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit.

Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca bine. 

Restul de smantana, oul si patrunjelul verde tocat marunt se bat impreuna pana la omogenizare.

Un vas de yena il ungem cu unt, presaram pesmet dupa care asezam rindele de cartofi intr-un strat. Se presara deasupra sare si piper dupa gust si punem deasupra amestecul de branza apoi restul de cartofi. Se toarna deasupra amestecul de smantana iar cascavalul ras se presara deasupra.

Se da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi ca si garnitura sau ca atare. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cred ca ar merge in loc de patrunjel si marar dar noua nu ne place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

15.06.2011, 23:44

buni

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 22:54

bun

Teo 1

16.06.2011, 23:15

au un miros imbatator cartofiicu branza scosi din cuptor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella