Castraveti bulgaresti reteta

de carmenvlad in Muraturi, 29 Oct 2011 | 47102 vizualizari

 

Mulțumesc tuturor bucătărașilor care au postat această minunată rețetă. Ei au fost inspirația mea.
Castraveti bulgaresti reteta

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveţi sănătoşi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi mari
  • beţe de mărar uscat
  • 2 rădăcini de hrean
  • sare neiodată
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • crenguţe de cimbru
  • oţet de vin alb pentru murături
  • zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

 


Se aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien. Rădăcinile de hrean se curăţă, se spală şi se taie beţişoare. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se spală borcanele în care punem castraveţii bine (eu am folosit borcane de 800 ml) şi se face în fiecare borcan un pat din  beţe de mărar uscat, 1 crenguţă de cimbru, beţişoare de hrean şi rondele de morcovi. Se aşează castraveii în borcane şi printre ei rondele de morcovi şi de ceapă. Se pune în fiecare borcan boabe de muştar, boabe de piper, 1 linguriţă de sare, 2 linguri zahăr, 4 linguri oţet. Se pune deasupra 2 beţişoare de hrean în cruce, cateva beţisoare de mărar uscat şi se adaugă apă până când se umple borcanele. Se înfiletează capacele, se agită bine şi se întorc cu fundul în sus pentru ca să se dizolve bine sarea şi zahărul. Apoi se așează borcanele în tava de aragaz şi se ţin în cuptorul încălzit mediu 20 de minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi, când se pot depozita în cămară. Se păstrează peste iarnă și se servesc ca acritură la diverse mâncăruri sau fripturi.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

carmenvlad 1

30.10.2011, 09:32

Nina iti multumesc ca ai trecut pe la mine. Referitor la intrebarea ta, iti spun ca toate conservele le pun dupa preparare in tava de aragaz, pe care o introduc in cuptorul incins mediu, pentru 20-30 de minute. In acest fel nu folosesc alti conservanti pentru pastrarea lor peste iarna. Trebuie sa ai grija sa nu umpli borcanele de tot, sa lasi un spatiu de 2-3 cm intre capac si continut. Te asigur ca borcanele nu se vor sparge. Eu pana acum nu am avut astfel de surpize.

carmenvlad 1

30.10.2011, 09:33

Motanelule, Sufletista si Mihaela va multumesc mult.

mirela0911 1

30.10.2011, 12:23

crocanti si deliciosi sunt, tare-mi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate