Cataif cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 8841 vizualizari

 

E nemaipomenita pe masa de sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cataif
  • 2 cesti branza feta
  • jumatate ceasca branza roquefort
  • 1 ceasca branza gouda, emental, gruyère
  • 2 cesti lapte
  • 1 ceasca smantana
  • 6 oua
  • piper
  • sare
  • jumate ceasca margarina
  • jumatate ceasca unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu branza:

Dam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze singur, apoi il desfacem si il lasam pe un prosop.

Ungem o tava cu unt apoi punem jumatate din cataif (sa fie rasfirat, sa nu il lasati asa cum se decongeleaza), deasupra turnam margarina topita dupa care adaugam compozitia de branza. Punem deasupra cealalta jumatate de cataif si turnam si untul topit. Batem putin smantana cu laptele si cele 3 oua si turnam in mod egal deasupra la cataif. Punem tava ptr cel putin o ora in frigider acoperita cu folie transparenta. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 40 min ( depinde de cuptorul fiecaruia, dar e gata cand va prinde o culoare aurie).

TIPS-URI

1

Ptr un gust mai intens, puteti pune mai multa branza roquefort!

2

Daca vi se pare prea gras, puteti renunta la unt sau la margarina, nu se va intampla nimic! Dar important e sa fie pus in prima jumatate de cataif.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ANNA_46 1

07.01.2013, 02:38

Numai bunatati ai avut de sarbatori Doralinda , si reteta asta am colectat-o

Doralinda 1

07.01.2013, 03:16

Anna, pai cred ca de asta m-am ingrasat cu 2 kg!,!!

babi5 1

10.08.2013, 18:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]