Ceafa de porc la cuptor

de jolygina in Porc, 6 Feb 2015 | 4069 vizualizari

 

am facut aceasta reteta de craciun sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa de porc intreaga
  • 500ml vin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • piper boabe
  • sare grunjoasa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura melasa
  • 300ml suc de rosii
  • o mana de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor:

Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa .

Preparam sosul amestecand sucul de rosi cu piperul ,melasa ,mierea si cimbrul apoi masam carnea si o asezam in tava in care o coacem in care am pus deja vinul rosu .Acoperim cu folie alimentara pentru cateva ore ,eu am lasat-o de seara pana dimineata apoi o dam la cuptor timp de o ora la foc mic cam 180 de grade,  nu inainte de a pune deasupra sarea grunjoasa si migdalele .

Inainte de a o scoate din cuptor o verificam cu un bat de frigarui sa vedem daca este coapta, daca batul intra usor inseamana ca este ok .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi