Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect
Am avut si ajutor de data asta.
Ingrediente pentru Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect
Cum se prepara Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc, adaugand treptat zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Se pun galbenusurile peste albusuri, mestecand in continuare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie, amestecand usor pana se incorporeza.
Se ung tavile cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna amestecul in doua tavi, oprind putin pentru a amesteca cu cacao.
Amestecul cu cacao se toarna pe mijlocul tavi, apoi cu o furculita se mesteca puntin pentru a ajunge cacao si la mijloc.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!!!
Vreau sa va prezint varianta mea de Chec pufos cu cacao si sa va indemn sa-l faceti daca nu ati incercat pana acum. Cu siguranta, daca vi se face pofta de ceva dulce Checul marmorat e una din cele mai comode si rapide solutii de a va bucura de o prajitura facuta in casa
Va recomandam si reteta de Chec tigrat