Chec cu portocale

de ExploraCuisine in Prajituri, 15 Mar 2011 | 5696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala intreaga    
  • 180 g unt    
  • 3 oua    
  • 1 cana zahar    
  • 1 1/2 cana faina    
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale:

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca.

Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja)

Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam.

Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.

 Adaugam faina amestecata cu praful de copt treptat si mixam pe viteza mica.

Punem compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu unt si faina.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-55 minute (depinde de cuptor)

Cand checul e gata (verificati cu scobitoarea) il lasam sa se raceasca in tava 15 minute iar apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet.

Taiem felii si servim cu felii de portocala, delicios! Bon appetit!

 


TIPS-URI

1

se poate renunta la coaja de portocala, dar aroma va fi mult mai slaba, iar cantitatea de faina, va trebui redusa putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure