Un chec atat de simplu dar savurat atat de rapid! Mai mult de doua ore n-a tinut, e cu termen scurt de garantie :)).Primul meu chec din albusuri, fara poze spectaculoase:P dar cu-n gust ce a cerut repetitie :d.
Batem albusurile cu putina sare pana capata volum.
Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor.
Adaugam faina si amidonul iar apoi bicarbonatul si praful de copt stinse cu putina zeama de lamaie si uleiul..
Preincalzim cuptorul.
Omogenizam amestecul usor, usor .
Pregatim o forma de chec .O ungem cu ulei si presaram faina pe fund.
Luam 3 linguri din amestec si incorporam nuca macinata.
In restul adaugam cacaua.
Punem in forma jumatate din amestecul cu cacao apoi cel cu nuca , terminand cu restul de compozitie cu cacao.
Dam tava la cuptor si coacem la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea.
Il pudram cu zahar pudra.
Multumesc Ionelei pentru reteta.