Chec pufos cu lamaie si rahat

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 14015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 3 bucati rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu lamaie si rahat:

Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, adaugat putin cate putin, ca la maioneza; se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si rahatul taiat in bucati mici. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus, pt a pastra aerul in aluat. Numai asa checul va iesi pufos.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lasa la fund, rahatul se trece prin faina inainte de a fi adaugat in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu lamaie si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu ciocolata