Chifle cu smantana si branza Feta

de RuxyRux in Piine, 17 Mai 2011 | 4239 vizualizari

 

Chifle moi, pufoase si foarte aromate cu gust intens de branza delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • aprox 400 ml apa calduta
  • 1 plic si jumatate drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 7 linguri de smantana
  • 200 gr branza Feta
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu smantana si branza Feta:

Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana.

Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute.

 Cu un cutit taiem in cruce aluatul si lasam sa creasca o ora la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.

Luam aluatul si-l impartim in 9 bile mari.

Modelam in forma de chifle si le asezam pe tava de cuptor pe hartie pergament( pentru copt)

Le taiem putin deasupra in forma de cruce si le mai lasam 15 minute sa creasca pana incingem cuptorul la 200 grade.

Le presaram cu faina si le punem la cuptor pentru 20 de minute.

Cine doreste le presara cu chimen si presara faina deasupra,  inainte sa le puna la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu smantana si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]