Chiftele

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2012 | 11087 vizualizari

 

La cererea fiului meu, satul de parjoale moldovenesti, am facut chiftele" ca la capitala" cum faceam inainta sa "cunosc" Moldova. Cu paine calda pe vatra au fost o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Painea se imoaie in apa si se  stoarce bine bine.

Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua.

Se pune sare si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile infainate se formeaza chiftele.

Chiftelele se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc potrivit.

Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.

Chiftelele  bune calde sau reci, simple cu mustar, sau cu garnitura si muraturi.

Noi am servit chiftele cu  paine calda si mustar.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga in compozitia de chiftele si patrunjel verde, tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu chiftelute la cuptor