Chiftele din ghebe

de ionix in Mancaruri de legume, 1 Noi 2010 | 13252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vreo 600 g de ghebe oparite
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras 
  • o mana cu faina
  • doua oua
  • o capatana de usturoi
  • 2 cartofi
  • o felie de paine veche
  • 100 ml lapte
  • o legatura de marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din ghebe:

Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit ii dat pe masina pe ochiurile mici, impreuna cu : ceapa, ardeiul, usturoiul si felia de paine. Se amesteca bine si punem faina, sare, piper, mararul tocat marunt si ouale. Amestecam bine si apoi facem chiftelutele. Le prajim in ulei foarte bine incins.

Se scot pe servetele, pentru a absorbi uleiul, si apoi se servesc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ghebele sa le scurgeti bine pentru a nu se dezintegra chiftele in tigaie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 12:15

delicios!!!

ionix 1

03.11.2010, 16:55

@Miha... mi-ai adus aminte de ce-mi zicea bunica, Dumnezeu s-o odihneasca... imi zicea asa : nu mai merge cocosata c-o sa devii o baba gheboasa gheboasa de aia vrei tu?

@Gaby... mersic

@Vanilla... asa mi-a spus si sotul

adry88 1

29.05.2011, 13:35

sunt foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane