Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

de Valclaudia in Porc, 16 Aug 2015 | 3525 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 500 g carne tocata (de porc)
  • 100 g soia granule
  • 100 g boabe de hrisca
  • 1 ou
  • 3 felii de paine neagra inmuiate in apa, stoarse bine si apoi zdrobite in mana
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de telina proaspat tocata
  • cca 150-200 g seminte de canepa

Sosul:

  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei kapia rosu
  • cateva boabe de piper diferit colorate
  • 1 dovlecel mic, fara seminte, cu coaja inchisa la culoare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • cca 700 g rosii foarte coapte, de gradina
  • frunze de telina verde proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel:

Pentru chiftele:

-punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;

-carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam painea inmuiata si stoarsa, oul, sare si piper dupa gust, usturoiul granulat,verdeata tocata si hrisca+soia scurse de apa;

-amestecam bine toate ingredientele, apoi formam in mana chiftelute de marimea dorita;

-tapetam tava cu hartie cde copt, preincalzim mcuptorul la 200 grade;

-punem semintele de canepa pe o farfurie intinsa, rostogolim apoi chiftelele pe rand prin seminte sa se imbrace uniform, apoi le asezam in tava;

-dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc usor smintele de canepa.

Pentru sos:

-curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam, apoi le punem la sotat in ulei la foc mic pentru 5 minute;

-adaugam bobitele de piper, dovlecelul spalat si taiat feliute foarte fine (eu l-am trecut pe razatoarea cu ochiuri foarte mari, pentru feliat), presaram dupa gust sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ne ocupam de rosii;

-rosiile se spala, se curata de cotoare si se trec prin robot, apoi se adauga in cratita peste celelalte legume deja sotate;

-sosul va fi lasat sa scada prin fierbere pana obtineti consistenta dorita. La final presarati frunza de telina proaspat tocata.

Serviti delicioasele chiftelute crocante cu acest minunat si aromat sos de rosii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

18.08.2015, 10:09

Wow!!! vreau si eu chiftele din acestea !!!!

Alexita92 1

17.09.2015, 15:47

Mie mi-au iesit multe chiftelute , vreo 19 ... As avea o intrebare ... Eu am cumparat semintele de canepa in cojita lor . Si asa le-am si folosit in reteta .. Banuiesc ca e gresit avand in vedere ca in poza sunt fara cojita . Dar cum as putea data viitoare sa le indepartez cojita ?? Ma poate ajuta cineva ?

Valclaudia 1

18.09.2015, 06:13

Alexita, cumperi direct seminte decorticate, eu de-alea folosesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate