Chiftelutele de legume ale Dakrisei mi-au facut asa o pofta incat azi, le-am preparat si eu aducand pe ici pe colo cateva mici modificari. L-am servit cu sos de iaurt, usturoi pisat si marar...o bunatateee!
Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs.
Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare.
Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am amestecat dovlecelul pasat, morcovii si cartofii rasi, ceapa si patrunjelul. Am adaugat un ou batut cu putina sare, cele 3 linguri cu faina si am amestecat.
Am sarat si piperat apoi, cu mainile umezite cu apa am modelat 15 chiftelute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins, pana au devenit rumene.
1
Daca nu vi se par sanatoase prajite in ulei, puteti pune chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi sa le bagati la cuptor, la 220 grade pana ce devin rumene.
2
Le puteti servi alaturi de un sos facut din iaurt, usturoi pisat si marar sau alaturi de un ketch-up de casa.