Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

de papabundetot in Porc, 3 Mai 2014 | 5543 vizualizari

 

Saptamana aceasta daca tot a avut inclus un weekend prelungit,am profitat din plin si am tot incercat retete noi,care mi-au venit in minte,se pare ca am avut si ceva inspiratie deoarece desi am gatit mult parca tot nu mai avem nimic pregatit acum pentru a manaca ceea ce inseamna ca a fost bun si s-a mancat,iar asta nu poate decat sa ma bucure :) Desi nu sunt o mare adepta a rosiilor in mancare,am avut totusi pofta sa fac un sos de rosii cu busuioc pentru ca imi imaginasem ca iese bun si nu m-am inselat,a fost o mancarica apreciata de ai mei dar chiar si mie mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru chiftele:
  • 500 gr carne macinata de porc
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita sos de ardei iuti
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 usturoi verde si 1 catel
  • 6-7 frunze busuioc
  • Pentru sos:
  • 800 gr rosii fara pielite taiate cubulete (Cirio)
  • 7-8 frunze busuioc tocate marunt
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita curry praf
  • 1 lingurita zahar
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii si busuioc:

Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.

Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.

A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu piure de cartofi