Chiftelute de dovlecei

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2011 | 4427 vizualizari

 

Ptr ca tot este vremea lor , iata ...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 3 oua mari
  • concentrat de legume dupa gust
  • 3-4 catei de usturoi , sau 2-3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 7 linguri de faina
  • piper dupa gust
  • sare , daca mai este nevoie
  • ulei suficient ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de cateva minute. Se curata usturoiul, mararul si patrunjelul si se taie marunt (usturoiul catei, se piseaza). Se amesteca dovleceii cu ouale batute spuma, se adauga si celelalte ingredinte, obtinandu-se o compozitie de consistenta unei smantani groase .

Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se pune cate o lingura din compozitie, rumenindu-se pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se consuma cu mujdei de usturoi sau nu, atat calde cat si reci .

Eu le mananc asa , pur si simplu si fara paine .

PS Ptr ca nu m-am gandit c-o voi posta , n-am facut mai multe poze ... sorry

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]