Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc

de lili in Mancaruri cu carne, 6 Feb 2011 | 4950 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute avem nevoie de :

  • 1 kg carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina
  • vegeta
  • piper

Sosul:

  • 100 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  •  cateva frunze de busuioc
  •  vegeta

Pilaful:

  •  o cana de orez
  •  o ceapa
  •  vegeta
  •  piper

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc:

Chiftelutele:

Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem  o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei.

Sosul:

Punem la calit usturoiul si il stingem cu putina apa, dupa care adaugam bulionul, busuiocul si vegeta. Lasam sa clocoteasca cateva minute si apoi e gata.

Pilaful:

Punem ceapa la calit. O stingem cu apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul bine spalat, apoi vegeta si piperul. Il lasam sa clocoteasca cateva minute dupa care oprim focul.



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu inimi si pipotele