Choux-uri aperitiv

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 6598 vizualizari

 

Reteta de choux-a-la-creme, doar ca pregatita ca pentru aperitiv, nu ca desert.

 

INGREDIENTE

  • 75 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina,
  • 3 oua
  • pate de ficat, salata de icre, crema de branza, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux-uri aperitiv:

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert intr-un ibric mare. Cand da in clocot, se da deoparte ibricul si se toarna faina, amestecand des cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga pe rand ouale intregi, si se inglobeaza in aluat. In final aluiatul trebuie sa iasa relativ moale, dar sa nu curga. Se pun cu posul, sau cu o lingurita, gramajoare de marimea unei prune (ele vor creste in cuptor), intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, timp de cca 15 minute la 200 de grade. Sunt gata cand se rumenesc putin. Se scot din cuptor, se dezlipesc imediat cu lama unui cutit si se aduna intr-un castron pana se termina aluatul.

 

Cand sunt reci, se taie pana la jumatate si se umplu cu diferite paste (pate, icre, branza). Este un aperitiv gustos si de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta delicioasa