Ciorba de ardei umpluti

de Bucataras Diana in Ciorbe, 13 Dec 2016 | 3136 vizualizari

 



Da, ciorba de ardei umpluti. :) Foarte multe persoane cand aud de ciorba de ardei umpluti se uita ciudat la mine si ma intreaba cum vine asta: ciorba de ardei umpluti? Uite asa vine in farfurie, un ardei si doua polonice de zeama acrisoara, bune de te lingi pe degete. :) Unitatea de masura a “deliciozitatii”mancarii, Andutu, a lasat farfuria goala, spre surprinderea mea (evident, ca orice copilas care se respecta, m-a pus sa ii iau din farfurie, coaja de ardei :D).

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase de vita
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 ardei grasi cubulete
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 fire praz
  • o ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • frunze de telina
  • 100 g orez
  • 20 de ardei micuti pentru umplut
  • 1 legatura leustean
  • suc de rosii
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt prazul si ceapa. Am avut ardeii cubulete, patrunjelul si ardeii pentru umplut congelati, asa ca doar i-am scos din congelator. :) Amestecam carnea tocata cu ceapa, orezul si patrunjelul. Asezonam cu sare si piper si umplem ardeii cu aceasta compozitie. Cand oasele sunt fierte, le scoatem din ciorba si le lasam sa se racoreasca un pic, apoi scoatem carnea de pe ele. Punem din nou oala pe foc, adaugam morcovii, telina, prazul, carnea, ardeii umpluti si sare si lasam sa fiarba. Intre timp, punem si borsul la fiert separat. Cand au fiert ardeii, adaugam sucul de rosii si lasam sa mai dea cateva clocote, apoi punem frunzele de telina si borsul fiert. Dupa ce au dat un clocot, adaugam leusteanul tocat si oprim focul. Servim cu smantana si ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume