Ciorba de burta

de divainbucatarie in Ciorbe, 8 Dec 2010 | 8401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta si picioare de vaca
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi (mica)
  • 100 g gogosari murati in otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri otet
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Pentru inceput punem la fiert burta si picioarele de vaca. Dupa ce da in fiert apa, trebuie sa scoatem spuma si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele si gogosarii in otet. Punem la fiert jumatate din cateii de usturoi intregi si jumatate pisati.Intr-un bol amestecam galbenusurile, smantana si faina. Amestecul il vom diluam cu putina zeama in care a fiert burta, astfel incat sa nu fie rece si sa taie cand o turnam in ciorba de pe foc. Turnam smantana cu ou si faina in oala si amesatecam continuu. Dupa aceasta operatiune condimentam cu sare, piper si otet.Mai fierbem inca 15 minute si verificam daca este fiarta burta. Servim ciorba fierbinte cu smantana, otet sau mujdei de usturoi separat, in functie de preferinte.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionix 1

08.12.2010, 17:25

este şi preferata mea... dar o fac doar de câteva ori pe an... după Crăciun îi vine rândul... mi-ai făcut o poooftă

divainbucatarie 1

09.12.2010, 13:11

si eu o fac de cateva ori. sotul meu nu mananca asa ca o fac doar cand vin musafiri care stiu sigur ca sunt doritori de ciorba de burta

alinutzika 1

23.09.2011, 15:31

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu chisatura