Ciorba de cocos(moldoveneasca)

de GeorgiaA in Supe/Ciorbe, 24 Mar 2014 | 7214 vizualizari

 

O ciorba de tara cum se zice prin zona noastra, cu bors de putina, o reteta preluata de la soacra mea, un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Carne de cocos(proportie variabila), eu am folosit doar o parte.
  • 6 litri de apa
  • 800 ml. bors de putina
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • zarzavat conservat(morcov, ardei rosu, ardei verde, telina, patrunjel, marar, etc.)
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri pasta de tomate(de casa)
  • 2 linguri sos de legume(de casa)
  • paste fainoase-fidelini
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos(moldoveneasca):

Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate de ora si adaugam ceapa, morcovul, telina si zarzavatul conservat.Mai lasam sa fiarba inca o jumatate de ora si adaugam foile de dafin, crengutele de cimbru, pasta de tomate si sosul de legume.Dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam borsul, ii dam un clocot bun(eu il fierb separat), adaugam pastele fainoase, sare si piper si lasam la fiert pana sunt gata pastele.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde.

Noi il servim cu ardei iute murat sau in otet.Puteti servi cu smantana, noi am preferat sa il servim fara fiind in perioada de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos(moldoveneasca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza