E tare buna daca va place o mancare consistenta. Eu pentru sotul meu, care e fan fasole, gatesc cu drag asemenea mancaruri, chiar daca de multe ori nici nu le gust. :)
Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata.
Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori.
Se taie sunca felii groase cam de un deget si se adauga in oala cu fasole impreuna cu foile de dafin.
Ceapa, morcovii si ardeiul se curata si se toaca cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, apoi se aduga la fasole.
Se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc cand sunt toate fierte.
Pofta buna!
1
ciorba se poate acri cu cateva linguri de otet sau zeama de lamaie, sau cu bors
2
inainte de a o lua de pe foc, se poate adauga verdeata tocata, patrunjel de exemplu