Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon

de nadina73 in Ciorbe, 14 Ian 2011 | 15948 vizualizari

 

Pentru ca in Ardeal (din cate stiu eu) nu se pregatesc fasole dupa postul Craciunului decat dupa ziua de Boboteaza,asa este o traditie la noi...obiceiuri si obiceiuri.Deci va poftesc la o ciorba cu tarhon,costite afumate ,urechiuse facute in casa(paste fainoase, ceapa rosie,mamaliguta..sa mai zic? eu inghit in sec

 

INGREDIENTE

  • 700 g costita afumata
  • 400 g fasole (tarcata)cum se mai zice in Ardeal (la bunica ta tara asa se zicea)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 morcovi potriviti
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • tarhon (pus pe iarna in otet)
  • 1 cutie pasta de tomate 450 
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • Urechiuse (facute in casa ,paste fainoase)vezi retata postata taitei de casa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon:

Se spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate.

Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si fierbe foarte repede)

-3 morcovi dintre cei 5, se curata si se taie cubulete, 2 i-am lasat si i-am fiert taiati in 3-4.

Telina se curata si se taie si ea cubulete mici, la fel si ardeiul rosu si galben si cateva codite de ceapa verde.

Se calesc toate taiate in putin ulei 7-8 minute, dupa care se pun in oala cu costita , se pune si fasolea , se condimeteaza cu sare  si se lasa sa fiarba 30-40 minute dupa care se pun urechiusele sau orice alte paste fainoase (eu le-am facut in casa) se lasa 5 minute sa fiarba ,se pune pasta de tomate  si tarhonul cu putin otet(2-3 linguri) se mai da un clocot si ciorba  e gata,se stinge focul

Se serveste cu mamaliguta,ceapa rosie...nebunie nu alta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

corina241 1

16.01.2011, 23:50

ce m-as infige-n farfuria asta

MotanLaOale 1

17.01.2011, 12:59

excelenta de nerefuzat fasolea

elena1988 1

17.01.2011, 18:12

si eu am ciorbita de fasole acasa , mi ai facut pofta fug si imi pun o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba pescareasca de crap