Ciorba de fasole pastai

de RODIMUR in Ciorbe, 19 Mar 2018 | 4379 vizualizari

 

În această perioadă mare de post, trebuie să ne punem creativitatea și îndemânarea culinară la lucru, pentru a face mâncăruri cât mai gustoase și diversificate, numai pe bază de legume. Așa este și această ciorbă de fasole păstăi, în care am folosit multe legume pe care le-am pus din toamnă la conservat. Acum ne prind tare bine...!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă de fasole păstăi.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole păstăi de la congelator
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 2 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai:

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă. 

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de nervuri, după care se taie cubulețe și se călesc peste celelalte legume.

Roșiile se spală, se taie mărunt, de asemenea și se călesc și ele, în tigaia în care sunt toate celelalte legume.

Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în oala în care păstăile sunt aproape fierte. Se lasă ochiul la foc iute și se spumuiește când trebuie.

După două-trei clocote, când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite.

Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se adaugă în oala de ciorbă. Se condimentează cu sare și piper.

Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.

După încă un clocot, se oprește focul de la aragaz, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul peste oală, iar ciorba se servește după 15 minute, eventual cu ardei iuți murați în oțet.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

2

Legumele pot fi și fierte direct în oală, dar ciorba este mai bună, dacă se călesc în ulei.

3

Adăugați cartofii la fiert, când păstăile sunt aproape fierte.

4

Spumuiți, când este necesar!

5

Adăugați pătrunjelul tocat, la sfârșit, după ce ați oprit focul de la aragaz.

6

Lăsați ciorba să se odihnească un sfert de oră, înainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ca la mosie