Ciorba de fasole verde (de post)

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Ian 2013 | 37948 vizualizari

 

Farfuria in care este prezentata ciorba face parte dintre cele mostenite de la bunica mea - maica ,din Salaj .
O ciorba cu fasole congelata asta-vara , din productie proprie .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde congelata
  • legume congelate [ ardei , ardei iute , rosie , verdeata ]
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 50 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar suc rosii
  • verdeata proaspata
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde (de post):

Curatati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute .

Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati .

Cand morcovul este pe jumatate fiert se pune  fasolea verde congelata si restul legumelor congelate care au fost  maruntite [nu e necesar sa se dezghete in prealabil ].

La sfarsitul fierberii adaugati sucul de rosii si serviti ciorba asezonata cu verdeata proaspata .

TIPS-URI

1

Atentie !- nu e nevoie de piper , ardeiul iute da nota de picant suficient .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra de fasole pastai cu smantana