După mesele îmbelșugate de sărbători, e momentul să ne dregem cu o ciorbă bună de legume și zeamă de varză. Dacă ai și pâine de casă, mănânci cu poftă și două porții.
Pentru această Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare, sunt necesare următoarele ingrediente: ceapă, morcovi, cartofi, ardei gras, păstărnac, țelină, smântână, ouă, zeamă de varză.
Cum se prepara Ciorba de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare:
Curăță și spală legumele. Toacă ceapa și morcovul, apoi pune-le într-o cratiță la călit în puțin ulei de floarea soarelui.
Taie țelina și păstărnacul cubulețe și adaugă-le în cratiță. Taie și ardeiul gras cubulețe și pune-l peste celelalte legume. Lasă totul câteva minute pe foc, apoi adaugă apa, puțină sare și lasă la fiert. Taie cartofii cuburi. Când începe să fiarbă ciorba, adaugă și cartofii. Lasă la fiert aproximativ 20-25 de minute. După ce s-au fiert cartofii, adaugă zeama de varză. Gustă pe măsură ce adaugi și potrivește gustul. Într-un bol, amestecă cele 2 gălbenușuri cu smântână. Temperează amestecul, adăugând puțin câte puțin din zeama de la ciorbă. Toarnă apoi totul în cratiță și amestecă ușor. Adaugă leuștean tocat mărunt și servește ciorba cu pâine de casă. Este o ciorbă foarte gustoasă, răcoritoare și ușor de pregătit.
Îți recomandăm și rețeta de Ciorba de potroace servită cu Ardei iuti in otet sau Ciorba ardeleneasca cu pui.