Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita

de rivka in Ciorbe, 19 Noi 2009 | 8138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare de iarna tocat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei(paprika) mare sau un gogosar
  • 2 pumni varza de brussel
  • 1 pumn varza alba tocata
  • 1 pumn varza rosie tocata
  • 1 tulpina de telina tocata
  • patrunjel tocat
  • frunza telina tocata
  • marar proaspat tocat
  • tarhon uscat
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 250 grame carne tocata de vita
  • 1 ou
  • sare, piper, paprika iute
  • 4 linguri mari de cereale integrale(cele care se folosesc cu lapte pt copii si nu numai) sau pesmet
  • ardei iuti/smanatana,ceapa pt servire

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita:

Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros.

Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute.

Intre timp se prepara perisoarele din carnea de vita, un ou, sare piper(1 lingurita) , paprika iute(eu fac periosarele destul de condimentate) si 4 linguri mari de grane integrale sau se poate folosi si pesmet.

Se adauga perisoarele ciorbei, verdeata tocata marunt(telina,patrunjel,marar) si tarhonul uscat, conserva de pasta de toamte si se mai lasa sub capac la foc mic cca 15-20 minute.

Se opreste focul , se lasa la potolit, se serveste fierbinte cu smantana eventual, ardei iuti (sau din otet) , ceapa sau pasta de chilli(sambal) si cu paine.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

eu cumpar 1 data pe luna legume pentru ciorbe, le toc si le bag in congelator astfel am intotdeauna la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Irina 1

21.11.2009, 12:03

Foarte bine arata ciorbita ta! Iar usturoi nici eu n-am mai pus decat la ciorba de burta sau la cea radauteana, dar e un inceput pentru toate!

Oana 1

28.11.2009, 17:09

Si eu pun usturoi in ciorba de burta, mai nou in cea a la grec si neaparat pun in cea de fasole plus leustean!

Bucataras Dragos 1

12.12.2009, 20:02

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare