Ciorba de loboda

de Constelatialeu in Ciorbe, 10 Apr 2013 | 5610 vizualizari

 

Chiar daca sunt carnivora declarata,imi plac si ''frunzele'',cand e sezonul lor...

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g orez
  • 50 ml ulei
  • 6 legaturi de loboda
  • 1l bors
  • 200 ml rosii cu ardei ( din camara mea)
  • 1 lingura delikat legume
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovul, pastarnacul si orezul, cca 5 minute, se toarna 3 l apa si pune o lingura de delikat legume, se lasa sa dea in fiert, apoi se adauga loboda. Se mai lasa la fiert cca 1/2 ora, dupa care se adauga rosiile cu ardei si borsul. Se mai lasa la fiert 10 minute.

Eu o prefer rece si cu ceapa.

TIPS-URI

1

cand caliti ceapa adaugati 1/2 lingurita sare

2

la final am adaugat si leustean

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

10.04.2013, 21:51

Bunaaa si imi place...

diaconta 1

11.04.2013, 09:12

Nu am mancat,dar mi-a spus mama ca e foarte buna la gust

Constelatialeu 1

11.04.2013, 09:35

Gusturile nu se discuta,dar chiar este buna,imie imi place mult.E foarte buna daca o acresti cu zarzare sau bulion de zarzare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]