Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.
Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute.
Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de minute si se ia spuma daca este cazul. Se adauga mazarea, fasolea verde, cartofii si se mai fierb 15 minute.
Se adauga rosiile si se mai fierbe totul 10 minute.
Zeama de varza se fierbe separat si se pune in ciorba dupa gustul fiecaruia, se potriveste de gust si se mai fierbe 5 minute.
Se pune verdeata tocata marunt, se mai dau doua clocote si este gata.
Se mananca cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pofta Buna!
1
Se poate face si cu bors dar are alt gust.