Ciorba de perisoare

de kamy in Ciorbe, 18 Oct 2010 | 6619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.carne tocata
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 gogosar mic
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • orez
  • tarhon in otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece.

Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte.

Morcovii ii radem,telina la fel,ceapa tocata marunt,ardeiul si gogosarul cubulete.

Intr-o oala de 4 l punem apa(cam 3 l) si adaugam legumele iar cand fierbe apa cu o ling.luam din compozitia de carne si cu mainile ude formam perisoare pe care la punem in ciorba care clocoteste.Dupa aprox.15 min punem in ciorba o mana de orez bine spalat. Adaugam sare,piper,concentrat de legume dupa gust,iar cand perisoarele sunt fierte(dupa aprox o juma de ora)adaugam otet de pe tarhon,tarhonul taiat marunt,mai lasam un clocot si oprim focul.

Peste cele 2 galbenuse cu otet de la tarhon punem smantana(eu am pus 3 lg.mari de smantana fff groasa de la tara...ca untul)amestecam bine si dregem ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

kamy 1

22.10.2010, 15:32

ela...scuze...nu am mai intrat pe reteta asta ...ms

nico_m 1

03.11.2010, 14:38

fa bine si posteaza si reteta de la ciroba de burta. Stiu ca e f buna cea facuta de tine si cine stie, poate ma chinuie talentul si pe mine

kamy 1

07.11.2010, 21:08

o fac cat de curand da o postez dupa o saptamananu de alta da ma trezesc cu al tau la usa si raman fara(ciorba)

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde