Ciorba de perisoare din piept de pui

de Krystyan Trendy in Ciorbe, 3 Noi 2013 | 5664 vizualizari

 

30 perisoare

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe micute
  • 3 morcovi
  • 1 piept mare de pui (800g)
  • 150g orez
  • marar
  • patrunjel
  • 2 oua
  • 1 ardei gras
  • 3-4 frunze de telina
  • 6 rosii decojite
  • sare
  • 100 ml bors
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui:

Se dezoseaza pieptul de pui,se spala cu apa rece,apoi se toaca prin masina de tocat.

Curatam cepele ,le spalam , apoi 2 cepe curatate se toaca prin masina de tocat sau se dau pe razatoarea mica. Adaugam la compozitia de perisoare,sarea,mararul (spalat si tocat marunt),ouale,3 linguri de orez (75g) si putin piper .Amestecam bine compozitia.

Separat se pun intr-o oala 3 l apa cu sare(dupa gust).Adaugam pe rand ,2 cepe tocate ,3 morcovi (spalati si tocati cubulete),ardeiul gras ( curatat de seminte ,spalat si tocat cubulete). 

Separat intr-o tigaie ,calim 2 cepe tocate marunt cu putin ulei.Adaugam rosiile decojite (de preferat tocate cubulete),putina sare si lasam sa se inabuse putin.Sosul de rosii obtinut il rasturnam in oala cu legume (cand legumele sunt fierte).

Apoi spalam frunzele de telina, le tocam si le  adaugam la ciorba ,adaugam borsul strecurat,restul de orez si  lasam 5 minute sa clocoteasca .

Intr-un bol micut punem putina apa calduta si incepem sa facem perisoarele.Formam bilute de marimea unei nuci. Din cand in cand umezim mainile cu apa calduta pentru a nu se lipi perisoarele.

Punem perisoarele usor in ciorba, lasam 5-10 minute sa fiarba ,apoi oprim flacara si mai lasam 10 minute acoperit.

Se serveste calda cu putin patrunjel tocat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os de vita