Ciorba de pui cu smantana

de LUK in Ciorbe, 8 Mai 2011 | 5271 vizualizari

 

O ciorbita simpla si buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui(eu am avut pulpe inferioare)
  • 250-300gr piept de pui
  • 3 morcovi de marime medie(cam 200-300gr)
  • o radacina de ptrunjel
  • o ceapa
  • 100 gr telina radacina
  • 150gr smantana
  • o lingura de faina
  • 2-3 linguri de orez
  • 2.5-3l apa
  • sare,zeama de lamaie,patrunjel verde -dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

 Curatam legumele de coaja ,le spalam si le taiem cubulete.Le punem in apa cu sare si cand fierb adaugam pulpele de pui.Lasam sa fiarba la foc mic 20 min apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete.Lasam sa mai fiarba 30-40min la foc mic(verificam daca a fiert carnea de pe pulpe) si oprim focul.Daca doriti puteti sa strecurati supa.

Scoatem pulpele si curatam carnea de pe os,o punem apoi in ciorba,bucatele mici.Lasam 15 min la temperatura camerei.Intre timp fierbem orezul spalat in prealabil.Dupa ce  a fiert il adaugam in ciorba.Pregatim intr-un bol faina pe care o amestecam bine cu smantana(sa nu fie cocoloase).Luam din ciorba zeama si amestecam cate putin cu smantana pana cand smantana va avea o temperatura apropiata cu cea  a ciorbei.In acest moment turnam in ciorba toata smantana.Amestecam apoi o acrim cu zeama de lamaie si mai potrivim de sare,dupa gust.

Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu chisatura