Ciorba de verdeturi

de Bunica in Ciorbe, 2 Mai 2020 | 4378 vizualizari

 

A trecut baiatul pe la mine si mi-a adus din curte, tot felul de frunze. Cateva frunze de stevie, cateva de loboda, de rucola, de leurda, de stir. M-am gandit sa fac o salata sau o ciorbita. Cum n-am putut renunta la gandul de corbita, am purces la prepararea ei.

 

INGREDIENTE

  • 300-400 g. frunze(stevie,loboda,rucola,leurda ,stir)
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • o bucata telina
  • un ardei kapia
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri bulion de corcoduse verzi
  • o legatura de leustean verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de verdeturi:

Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala.
Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa.

Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul de ciorba.

Se lasa la fiert cam 30 minute.

Intre timp frunzele verzi se curata de codite,spala si taie cam de 1.cm.latime.

Cand radacinoasele sunt fierte se adauga frunzela si se lasa sa fiarba 5-7 minuta,adaugand cele doua linguri de ulei.

Adauga sucul de rosii si bulionul de corcoduse.

Sareaza dupa gust.

Lasa sa dea cateva clocote si stinge focul.

Dupa ce ai stins focul, adauga leusteanul spalat si tocat marunt.

Este  buna calda,dar mult mai buna rece!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec